The new sketch closely resembles the redesign of the Sandringham playground


A new sketch has offered greater insight into the planned overhaul of the Sandringham Estate’s playground redesign.

On Wednesday, it was announced that the 94-year-old queen was planning a massive revival of the play area in Sandringham by adding amenities inspired by landmarks around her Norfolk estate.

One of these structures is the Appleton Water Tower, built in 1877 and has stood the test of time since.

The spectacular new playground, which is scheduled to replace the existing small play area, will be built among the trees and will include many similar features to those seen in Kate’s Back to Nature Garden, including Swings, stones and treehouses are included.

The 94-year-old queen has unveiled plans to expand the play area of ​​Sandringham Estate into a multi-level adventure playground with several features similar to the Duchess of Cambridge’s Chelsea Flower Show last year. Picture: Sandringham House

A sketch of the magnificent playground shows the transformation of the children's area on the Sandringham estate today.  It reveals the inclusion of a model of the local Appleton Water Tower in the playground

A sketch of the magnificent playground shows the transformation of the children’s area on the Sandringham estate today. It reveals the inclusion of a model of the local Appleton Water Tower in the playground

A sketch of the play area showed that today the wheelchair has a wooden tower structure with curling slides and accessibility ramps for children.

The main feature will be a 26 feet high pair of towers based on the former Victorian water tower in Appton on the property.

It will include a spiral staircase and a 46-foot sliding tube behind the ground, as well as water sports features, ladders, a climbing wall, and children’s talking ducts.

The tower, which supplied water, continued to operate until it was fully restored in 1976.

Many features for the Back to Nature Garden in 2019 are designed by the Duchess of Cambridge

Many features for the Back to Nature Garden in 2019 are designed by the Duchess of Cambridge

The tower is particularly famous for the panoramic view it offers, which is said to reach The Wash, which opens into the North Sea.

The sketch has been unveiled for the days when a design statement stated that the existing play area would be enlarged to be ‘more adventurous’ and to ‘appeal to a wider range of children and families’.

Many of the features are reminiscent of the beautiful performance Kate Middleton presented at the Chelsea Flower Show in May 2019, which the Queen was happy to visit at the time.

A stream, tree house, rope swing was shown in the garden, Kate’s three children, Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis, who were then six, four and 12 months old, were shown to be skilfully enjoyed. Was.

Drawings expand the layout of the playground, complete with a picnic area, and interactive level miniature models of the Queen's favorite local landmarks

Drawings expand the layout of the playground, complete with a picnic area, and interactive level miniature models of the Queen’s favorite local landmarks

Cambridge’s children, then their father Prince William, 37, photographed marshmallows roasting with their parents during a flower display.

Kate collaborated with Andrey Davis and Adam White at the Royal Horticulture Society’s Back to Nature Garden, which was about celebrating nature and childhood memories.

The plans follow recent improvements to the car park, restaurant, shop and visitor center on the 20,000-acre property, which draws 500,000 visitors a year.

The planning application states: ‘The play area is an important part of the offerings in Sandringham, making it a desirable location for families with young children.

‘It was discussed that the current offering, though successful and enjoyed by many, could be improved by adding height to the structures, enhancing the adventurous nature of the sports elements and also creating themed elements unique and unique to Sandringham .

A sketch shows that the structures that will be rebuilt for the playground include from left to right: Appleton Water Tower, Queen Alexandra's Nest, St. Mary's Magdalena Church and St. Mary's Ruined Church

A sketch shows that the structures that will be rebuilt for the playground include from left to right: Appleton Water Tower, Queen Alexandra’s Nest, St. Mary’s Magdalena Church and St. Mary’s Ruined Church

The plans described a device for children to explore, known as ‘a multi-layered play structure inspired by St. Mary Magdalene Church’.

The queen and other members of the royal family attend a 16th-century church when they are at Sandringham House on Christmas.

Another feature is inspired by the medieval ruins of St Mary’s Church in Appleton, while a ‘secret enclosed play structure’ is based on Queen Alexandra’s Summerhouse known as the Nest and overlooking the lake in the garden of Sandringham House in 1912 Was made

A new child’s play area will include two play houses with slides, connecting stones, connecting bridges and low-level walkways that will allow parents to walk with their children.

The planning application states: ‘The purpose of this master plan for the adventure play area is to unify the space, maintain the current play trail, while ensuring that all new elements connect with the existing one, allowing the site to To feel harmonious. ‘

‘There is also an idea to use high quality natural materials, it is important for a tactile and sensory playing experience. We also aim for source material at the local level where possible. ‘

The cost of the new play area has not been revealed.

A Buckingham Palace spokesman said: ‘The planning application, recently submitted to Kings Lynn and West Norfolk Borough Council, is part of the estate’s ongoing improvement work at Sandringham’s Visitor Center and Country Park.’

    .

Leave a Reply